Hva er et Escape Room?

Hva er et Escape Room?

Det er det spørsmålet vi GameMastere får høre oftest, og det er fortsatt like vanskelig å svare på! Escape Room er nemlig mye hva man gjør det til selv!  Har du aldri vært i et Escape Room? 

Her er det grunnleggende du trenger å vite:


INFO: Når dere kommer til oss vil dere alltid få litt informasjon om spillet, og du vil få sjansen til å spørre om alt du vil før spillet starter. 
PANIKK: Selv om du blir låst inne, har du alltid mulighet til å komme ut av rommet når du trenger, og vi har INGEN intensjon om å skremme deg når du er i rommet!
HINT: Vi tilbyr hint underveis i spillet, hvis gruppen ønsker det. De fleste grupper bruker 2-3 hint, også de som er erfarne spillere.

Action!

Vi låser gruppen din samlet inn i et fysisk rom med eventyrisk atmosfære, hvor dere må leve dere inn i et spennende scenario. Målet er å unnslippe rommet før tiden renner ut (60 minutter!).  
For å unnslippe må dere lete dere frem til ulike ledetråder, finne objekter, løse mysterier, knekke koder, og fullføre kreative og logiske oppgaver. 
Alt dere trenger befinner seg i rommet, så her må dere lete nøye! 

Et innblikk i våre Escape Roomhttps://www.youtube.com/watch?v=NlCmhnqB0BM 

De eneste hjelpemidlene dere har er hverandre. Lagarbeid og god stemning gir ofte en ekstra god følelse, når dere klarer å knekke koden ved å samarbeide godt, og kjenne på at dere kommuniserer godt under press. 

 

Hvorfor vil du spille Escape Room 

 

Et Escape Room kan brukes til mange ulike formål, og har en rekke spennende fordeler. Hver eneste gruppe har en helt unik opplevelse, og du kan tilpasse DIN opplevelse til hva som er viktigst for DIN GRUPPE. Hvordan din opplevelse blir handler om hva din gruppe fokuserer på. Det viktigste for oss når vi er din GameMaster, er at dere har det gøy i rommet, og vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe dere til å ha det gøy underveis!

Har du lyst å “glemme en grå hverdag” og drømme deg inn i en eventyrverden?
Har du lyst til å utforske og oppleve noe helt nytt? 
Er du glad i logiske oppgaver? 
Vil du konkurrere, med tidspress og adrenalin?
Har du blitt fortalt at du er kreativ?
Vil familien gjøre noe sammen som engasjerer alle, uten mobilbruk?
Vil du en gang for alle finne ut av hvem som egentlig er “smartest” av pappa, ungdommen eller minstemann på 9?
Vil du gjøre noe gøy?
Er du interessert i å finne ut om teamet ditt  “gjør hverandre gode”?

Hvis svaret er JA på ett eller flere av disse spørsmålene, så er det ingen vits i å hvile på laurbærene; Escape Room er helt klart en utfordring du burde ta på deg!

Et scenario

Dere kommer inn i et mørkt rom og finner et skap med en kodelås - hva er koden for å åpne skapet? Dere leter rundt, og noen på laget finner en selvlysende tallrekke skrevet på en bilderamme. Rop koden ut, sier en. Prøv koden på låsen, sier en annen. Dere prøver og låsen går opp. Inni skapet ligger det en puslespillbrikke. En på laget har sett en slik brikke et annet sted i rommet. Dere leter, men finner ikke den andre brikken. Det er i grunn litt for mørkt til å se noe særlig mer. En setter seg på gulvet og kjenner langs veggen: det er en merkelig vegg, den virker veldig ujevn. Og er det et nøkkelhull han kjenner? Er det noen som har funnet en nøkkel? Nei… Noen har en idé og går mot døren dere kom inn. Kjenner langs dørkarmen, og der! En lommelykt! Nå kan dere lete etter nøkkelen. Og puslespillbrikken. Og spillet er i gang!

 

Oppdag mer om oss: 

https://www.realescapegame.no/nyheter/teambuilding-aktivitet

Følg oss på sosiale medier:

 https://www.facebook.com/EscapeSandnes

 https://www.instagram.com/escapestavanger