CrimeScene har åpnet

CrimeScene har åpnet

Har åpnet FLUKTROM nummer to Zoltán Pék jobber for at det å komme seg raskest mulig ut av et rom skal bli den nye formen for teambuilding i Sandnes.
Det hele begynte med at Zoltán Pék for et par år siden lurte på hva han kunne finne på i Stavanger og Sandnes.

Pék kommer fra Ungarn, hvor såkalte «real escape games», eller fluktrom, er veldig populært. Han bestemte seg derfor for å starte opp ParaPark i Langgata i Sandnes.
I desember så det første fluktrommet dagens lys, og nylig åpnet rom nummer to.

  • Alle liker å spille på data, og bruke teknologi – men da spiller du jo ofte alene.

Hit kan du komme med familie, venner og arbeidskolleger, og spille med dem på ekte, sier han.

 

Sosial hjernetrim

Spillet fungerer slik at gruppen blir stengt inne i et rom, og må løse forskjellige gåter for å komme ut.
Rommene har forskjellige temaer, eksempelvis en kriminalsak man må komme til bunns i.

  • Dere må lete i møbler, skrive inn koder, og virkelig bruke hjernen.

Vanligvis ville vi brukt internett for å finne svar på det vi lurer på, men det kan man ikke her. Man må tenke selv, og samarbeide med partnerne sine, sier Pék med et smil.

 

Ikke laget for å skremme

Hvert rom tar fem deltagere. Fluktrommene er ikke skumle, og de er ikke laget for å skremme – til tross for at man er innelåst. –
Det er helt trygt også for dem som ikke er så komfortable med å bli stengt inne. Det synes jeg det er viktig å understreke, og du kan når som helst komme ut hvis du synes det er ubehagelig, sier Pék.
Klokka tikker mens gruppen holder på, så man må være rask i tankegangen hvis man skal rekke å løse mysteriet før tiden er ute.

  • Gruppen har én time på å løse gåten, men kan få hint hvis de står fast.

De raskeste som har vært her brukte 35 minutter, men de fikk ledetråder. Mange som prøver dette blir helt hekta, og prøver nye fluktrom i hver by de kommer til, forteller Pék.

 

5-stjerners aktivitet

Har du først prøvd et rom én gang, så kan du ikke ta det samme en gang til siden du da har løsningen.
 Derfor er Pék avhengig av å skifte ut rommene regelmessig, eller bygge nye. Målet er at ParaPark skal bli såpass store at de kan rette seg mer mot bedrifter som vil ha teambuilding.
ParaPark har allerede fått mange 5-stjerners tilbakemeldinger på Tripadvisor, så med tiden blir dette kanskje også noe Sandnes kan markedsføre gjennom turistkontoret.

  • Dette er veldig populært i resten av verden, men her i Norge er det ennå ikke så stort. Så jeg er egentlig ganske overrasket over hvor god start vi har hatt her i Sandnes, og er overveldet over alle henvendelsene vi får.

Nå som vi har to rom, åpner det for at større grupper kan komme, sier han.